Aamulla ku heräsin, niin yleisolo ei ollut mikään superhuippu. Kurkku oli kipeenä, klyyvari tukossa ja muutenkin hieman vetämätön olo. Kävin läiskimässä 8 km ja muutaman aukaisun tein matkan varrella. Pari km läiskin 4 minsan tuntumassa ja hengityksen päälle kävi normaalia kovemmin. Tuumasin kummiskin: jotta eipä näitä katujuoksuja meidän kulmilla vuodessa liikaa ole tarjolla, joten paree vissiin kaiken uhallakin käydä läpsyttelee, varsinkin ku kuumetta ei ole tällä viikolla ollut.

Ise haki meikän kisapaikalle tuntia ennen starttia, ja spegulointi oli kovaa. Ainakin Iseä tuntui jännittävä tai jopa pelottavan tää kisa enemmänkin, aivan ku junioripoika olisi ekaa kertaa viivalle asettumassa. Eipähän silti; kyllä itseäkin VITUTTI tää kevätflunssa ja usko omiin kykyhin täysin nollassa. Tietty eipähän nyt mulla koskaan ne sen korkeemmalla oleetkaan.

No jokatapauksessa startin aika tulee ja lähdetään latomaan, sen minkä vauhdin kukin parhaaksi katsoo. Meikä on ottanut tavoitteeksi takoo km:t 3:10-3:15 väliin ja eka tonni alamäestä johtuen pikkaisen tavoitetta nopeemmin. Vauhti tasaantuu, mut kuten kaikki varmaan tietää hengitys ei todellakaan tasaannu. Keuhkot rohisee, mut matka taittuu tavoitteiden mukaan. Kukaan ei viiti astuilla kantapäille, eikä nyt ihan lähellekkään.

Taapalaan minkä pystyn -lähtiessä oli hienoja ajatuksia kuinka annan askeleen rullata. Varsinkin sairaassa mielikuvituksessani näin kuinka alamäissä oikein lensin menemään. Sitten ku aika olisi otollinen, niin eihän mulla mitään voimia ole rullailla. Samaa SAATANAN perusjyräystä kuin niin monta vuotta, nyt vain pikanttina lisänä flunssan tuoma VITUTUS.

Onneksi kaikki hyvä loppuu aikanaan ja saavun maaliin. Aikaa kulutin lenkkiin 23:44, tavoite oli kyl asetettu 23:15-23:30 väliin, mut tänään musta ollut MIHINKÄÄN. Nooh kummiskin ennätyksestä 31 sekkaa nipistin, tänään se ei mulle RIITÄ -PERKELE.

Positiivisena puolena voin kyl sanoo, jotta palkinnot olivat varsin hyvät: juoksureppua, -sukkaa, -pipoa, hattua ja -hanskaa. Osallistumismaksuun nähden pikkaisen reteemmät palkinnot kuin esim HCM:n vastaaviin. Tietty enhän mie HCM:llä kyl voittanutkaan...mut osallistumismaksu oli siellä kummiskin 70 euroo enemmän SAATANA.

Jospa sit ensi vuonna vaikka kulkisi...