Tänään olikin sit viimeinen suht kova juoksu ennen HCM:ää.  Eli Kamiksen kanssa sovittiin, jotta vedetään pari kiekkaa legendaarista Vuoksen lenkkireittiä. Yhden kierroksen pituus on tarkaan 7.4 km joten treeneistä tulee sit 14.8 km pitkä.

Kamiksen tehtävänä oli pitää mun vauhtia tasasena ja tarjoilla juomaa. Samalla nimittäin testailin Gatoradea. Mie yleensä testaan noi urheilujuomat maratonvauhtisessa treenissä tai sitä kovemmassa vauhdissa. En näe mitään järkeä testailla urheilujuomaa pitkällä lenkillä. Ensinnäkin maraton vauhti on kovempaa kuin pitkänlenkin vauhti, ja niinpä testi ei kerro totuutta miten vatsa sietää kyseistä urheilujuomaa ns kisavauhdissa. Toisekseen pitkiksen yksi tarkoitus on kehittää rasva-aineenvaihduntaa ja tätä kehitystä ei tapahdu, jos sokerista nestettä kittailee kesken lenkin.

No kummiski lähettiin vetämään lenkkiä. Eli Hasapeperazi ajeli fillarilla ja mie hölkkäilin menemään. Vauhti tuntui aluksi hyvälle ja askelkin rullasi. Lonkassa ei tuntunut juurikaan kipuja. Tää oli hyvä merkki. No eka kiekka meni melko tarkaan 25.30 ja juoksu alkoi maistua jo aika Raastolle. Joskus 8 km:n jälkeen alkoi vatsalihasta pistämään helkkaristi. Yritin painaa sitä kädellä mut eipä se auttanut. 10 km:n kohdalla jo harkittin lopettamista, mut kunnia ei antanut periksi. Perhana ku Kamiski on messissä, niin painetaan se viimoinenkin vitonen sit. Ei paljoo huvittanu enää heitellä smool tolkkia. Kilometriajat hilasivat siinä 3.30-3.20 välissä.

Tää hellekkin alkoi jo tuntumaan kevyenä heikotuksena ja pää ei meinannut enää toimia(joskaan sehän normaalistikkaan ei ole mikään älyttömän vilhakka toimimaan). Noin 2 km ennen toisen kierroksen päättymistä tuntui jotta loppuu voimat ihan seinään. Mut rupesin kelailee, että 2 km ei olekuin vajaata 7 minsaa kipua ja sit se on ohi. Eli nyt piti kaivaa jostain lisää sitkeyttä ja kivun sietoo. No kyllähän se vauhtipysyi suurinpiirtein samana, mut ei varaa kirrata yhtään. Noin 1 km ennen loppua Kamis rupesi ajamaan fillarilla eessä ja mie rupesin peesaamaan, jotta saisin runnottua viimeisetkin voimat loppukiriin. Ja kyllähän se vimonen kilsa meni jotain 3.20 vauhtia.

Lenkin kokonaisaika oli 51.07 elikkäs 3.27 vauhtia mentiin. En nyt ole ihan tyytyväinen vauhtiini. Mut pitää muistaa että paransin tätä aikaani puolella minsalla edellisestä ennätyksestä. Ja keli oli hieman kuuma ja tuulinen. Viime vuonna vedin kisassa Vuoksen lenkin 7.4 km aikaan 26.15. Nyt kummiskin vedin molemmat kierrokset tämän ajan alle 25.30 ja 25.37. Eli kehitystä on hieman tapahtunut. Tälläistä tällä kertaa.