Tuli sit veivattua Vuoksen lenkillä testin tynkää. Meillähän oli IU:n "juniori" tiimi kehissä eli Kamis, Ise, Make ja mie. Porukan keski-ikä varmaan 33vuotta. Elikkäs töiden jälkeen myö kokoonnuttiin urheilutalolle ja ruvetiin verryttelemään porukalla. Keli oli ihan ok hieman sateisen märkä mut tie oli kummiskin sula. Tietty hiekkatie osuudet olivat hieman liejuisen pehmeitä. Kello tuli pykälään ja lähdimme matkaan. Tällä kertaa arvelin aloittaa vähän kepeemmällä aloituksella ja siitä sit kiihytän. Ku tunnen aluksi miltä kovasti juokseminen tuntuu. Enhän ole tehnyt oikeesti KOVIA treenejä paljon paskaakaa.

Eka tonni meni 3.28 vauhtia ja tuntui ihan keveelle. Vielä kuulin että pojat seuraavat kannoilla. Tai ainakin Make...Kiihdytin vauhdin 3.23 min/km ja rapa alkoi roiskumaan. Yllättävän kepeesti meni tätä vauhtia muutama kilsa. Puolen välin jälkeen tulee ylämäki. Siinä siinä on hiekka alusta ja se vähän lipsuu jalan alla. Vauhti laskee itsekseen 3.26 eikä ole edes voimia kiihdyttää...No mäenpäällä olen jo vähän puhki mut mieleentuli V.Y veto ja uutta voimaa löytyy. Tiedän jotta pari km vielä ja tuska ohitte. Runnoin vauhtia lisää mut vauhti ei kiihdy....pysyy kummiksi samoissa eli noin 3.24 vauhdissa. Lopussa alkoi jo vähän ahdistamaan ku tempaisin kunnon loppukirin ja vimosen tonni taisi tulla 3.08 vauhtia. Kellon pysäytin 25.09 eli 56 sekunttia hitaamin kuin keväällä kisoissa. Mut kummiskin minuutin nopeemmin kuin vuosi sitte testeissä.

Nyt alkoi jännittävin osuus eli mun piti odottaa Kamista maaliin tulevaksi... ja toivottavasti 4.30 jääneenä. Sekunnit kuluivat tuskasen  hitaasti. Eka tuli Make noin 2 minsaa jäljessä siitä reipas minsa eteenpäin Ise. Maaliintulostani oli mennyt noin 3.50, ku tuttu pärstä kaahaa mutkan takaa esille. Ja vielä loppukirinki Kamis jaksaa veivata ja väliä jäi 23-24 sekunttia Kamiksen eduksi -eli tappio tuli V.Y vedosta.Sattuuhan näitä -mut tappio kirveltää ja vituttaa törkeesti.

Sit lähettiin kylpylälle suihkuun ja kisomaan kumpi on kylmäaltaassa pitempään...mut se on jo toinen juttu.