Nyt alkaa olla haasteita urheilurintamalla tarpeeksi. Tietystihän olen iskenyt haasteisiin lisää löylyä ilmoittamalla julkisesti tavoitteitani. Lisäksi vielä on joitakin sijoitus- sekä tulostavoitteita, mitkä olen julkisesti ilmoittanut tuttavapiirilleni, joita en tänne ole kirjoittanut(olenhan säälittävä luuseri), enkä myöskään kirjoita.

Voimme inventoida vaihteeksi julkisesti ilmoittamani tavoitteet. Jokaiselle juoksumatkalle on tarkoitus tehdä uusi henkilökohtainen ennätys, tarkoitus on juosta 100km SE, sekä Sparthathlonilla olla ensimmäinen Suomalainen voittaja. Tässä kokonaisuudessa on haasteellista se, että 800 m pitäisi nykästä alle 1.57,71 ja 100 km alle 6.56.49, ja silti pitäisi pystyä vielä pitämään sellainen kestävyys, että kykenisi etenemään yli 246 km noin yhden pysähdyksen taktiikalla(jos etes senkään).

Nämä tavoitteet asetin sillä lähtökohdalla, että harjoittelevalla urheilijalla ei voi olla VÄHEMPÄÄ tavoitetta kuin oman parhaansa tekeminen ja VÄHINTÄÄN oman ennätyksen korjaaminen uusiin lukemiin.

100km ennätyksen yrittämisessä hyvän motivaattorin tuo se, että Idoli Armoton on luvannut ottaa lenkkarit naulasta, sekä yrittää rikkoa ennätyksen uudestaan, sikäli minä omassa yrityksessäni onnistun. Voisiko sen parempaa palkintoa minulle olla, että saan vielä houkuteltua pitkänlinjan kestävyysjuoksijan takaisin kilpailuillisille baanoille?

Sparta on taas sellainen tavoite, että tämän otin sen takia, koska minä vain päätin näin. Minulla on sisälläni se tunne, ja yleensä tämä tunne on riittänyt.

Nämä kaikki tavoitteet ovat mahdottomia tai ainakin äärimmäisen vaikeita toteuttaa yhden kauden tai vuoden aikana, joten aikaa olen varannut näihin tekoihin niinkin tarkasti kuin "joitakin vuosia". Lisänä tähän löylyyn innostuin tuosta strongmanrunista ja sikäli sinne pääsen, niin kyllä minä sillä asenteella sinne lähden, että aion kyseisen kilpailun voittaa sutenööristi, vai olikohan se suvereenisti. Tämänkin päätöksen tein tietoisena siitä, että olenpa sitten kuinka PASKA maastojuoksija hyvänsä, tai olipa siellä vastassa vaikka 10 000 tai 20 000 germaania PERKELE - niin näin teen.

Ainoa ongelma tässä viimeksi mainitussa kilpailussa tulee olemaan valmentajan mielen kääntäminen eli ns kilpailuluvan myöntämiseen (ei välttämättä ihan täydellisesti sovi harjoitusohjelmaan), mutta kuulostellaan mitä tuleman pitää. Vaimoltahan lupa on jo, tai siis suoraan en ole kysynyt. Oletan luvan irtoavan, sillä kyseessä on kilpailumatka ja koskaan niitä ei ole palautettu kielteisellä päätöksellä maustettuna (yritän tässä nyt valehdella sujuvasti, etten muka tarvitsisi mitään "lupia", vaan menisivät ilmotusluontoisesti).

Aamuharjoitus 10km kevyttä, iltaharjoiteeksi on tuleva vetoloita sekä verryttelyjuoksua.