Sängyllä maatessa ja odotellessani seuraavaa vaihetta, siinä kävi hoitureita ottamassa verenpaineita ja verikokeita. Tokkiinsahan sain vielä Meilahtelaisen karvojen ajelunkin, kuin kaupanpäällisinä tästä loistokkaasta reissusta.

Sairaanhoitajat olivat ehkä hieman ihmeissään, ku olin vailla heti kärkeen kaikkia mahdollisia mömmöjä mitä tarjolla vain olisi. Kovasti kyselivät jotta onko kipuja vai tuleeko paniikki? Eihän mulla mitään paniikkia, mut oli vain SAATANAN tylsää ja yritin perustella mömmöjen käyttöä sillä, jotta aika kuluisi rattoisammin, ku kuula olisi tarpeeksi jumissa. Kuulemma ei oo tarpeeksi syytä käydä laajentamaan tajuntaa vielä tässä vaiheessa.

Jonkimoisen odottelun jälkeen mut siirrettiin jonnekkin välivarastoon. Siinä sängyllä kaahatessa heittelin  hoitsulle, jotta vissiin mun tuurilla kirurgilla on "normipäivä". Jotain muutakin perusläppää heitin, ja oli vissiin pytingin ainut ihminen joka alkoi ymmärtää meikäläisen huumoria.

Välivaraston lääkekaapin vahtimestarille taas perusteellinen mömmöjen kerjäysyritys ja sekin meni ihan kankkulan kaivoon, mut aika sentää kului vähän rattoisammin omia näkökantoja esittäessä. Välistä piti vielä sydämestä ottaa ultraäänikin, ja kaikki oli suurin piirtein valmista.

Melko pitkän odottelun jälkeen pääsin pöydälle ja valmistelivat meikän leikkaukseen. Laittoivat sydänseurantalaitteet päälle ja hunnuttivat liimapaperilla kiirestää kantapäähän.

Kattelin seurantalaitteista kuinka kovin meikää tää operaatio oikein jännittää, mut ei sitä ainakaan sydämenlyöntitiheydestä huomannut. Syke nakutteli tasaiseti 32-34 lyönnin väliin.

Kirurgi nappasi puudutuspiikin reisilaskimon tietämille ja rupesi tökkimään reikiä nahkaan. Ekat pistot vähän tuntuivat, mutta kipu oli nopeasti ohitse. Pistivät reikiin jonkinmoiset holkit ja ne asennettua rupesivat työntämään tähystyspiuhaa laskimoa pitkin sydämeen.

Tähystimen työntäminen ei tuntunut missään, paitsi just ennekuin olivat sydämessä, niin vissiin vähän tökkäsi johonkin kynnykseen, niin syke ravautti hetkellisesti siellä 50 paikkeilla.

Työnnettyään piuhat pelipaikoille, vetivät jonkinmoiset seurantalaitteet ihan nahkalle ja kirurgi lähti toiseen huoneeseen seuraamaan monitoreista sydämen toimintaa. Pari sairaanhoitajaa(tai lääkäri+sairaanhoitaja) rupesivat annostelemaan mulle vähän mömmöjä kirurgin ohjeiden mukaan. Tarkoitushan olisi saada rytmihäiriö aikaiseksi, jotta kirurgi osaisi ruveta operoimaan oikeesta osoitteesta.

Jatkunee joskus