Viikko lusittu GUURIA, ja kyllähän se meni lävitse kunnialla, vaikka valmentajalta A4:sen saatuani mietiskelin hetken, mutta vain HETKEN.

ForrestGuurin CoachNazina olin etukäteen yrittänyt täysin objektiivisesti suunnitella, jotta minkälaisen harjoitusohjelman laatisin valmentajana itselleni. Täytyy myöntää, että oma suunnitelmani oli PUHDASTA tissiposkeilua verrattuna valmentajani versioon. Omassa harjoituspohjassa oli pari 10-15km@3.55 harjoitetta viikossa, ja muuten suht kevyttä höntsää, kerryttäen kilometrilöitä viikkoon noin 120 kappaletta.

Nyt kummiskin viime viikolta kasassa 157km ja kolme suht kovaa harjoitetta, joista eilen kevyin oli 15@3.43. Päälle pari perusmättöä siinä neljän haminoissa ja muuten kevyttä.

Totesin, että vaikka kuinka olen NEROUDEN äärellä, niin siltikin vielä jonkinmoista tissiposkeutta omassa valmennuslinjassa tuntuisi olevan. Urheilijana olen ollut NIIN raakajätkä ihtiäni kohtaan, ja sukkuroinut ihteni sellaiseen hurmostilahan(#Mieto), ettei reenaaminen tunnu missään; mutta valmennuspuolella en ihan samanlaisessa hurmostilassa vielä pysty olemaan.

Kelailin omaa valmennusfilosofiaani sekä suhtautumistani valmennukseen. Näennäisen analyyttisesti rupesin mietiskelemään, jotta mistäkähän tälläinen hentomielinen rassukka tissiposkeilu ajattelumalli tulee. Varmaa vastausta en moiseen vielä löytänyt, mutta ehkäpä siinä on se, että henkilökohtaisesti tiedän kuinka VITTUMAISELLE kova juoksuharjoittelu tuntuu, eikä sitä oikein tahdo suositella kenellekkään - ei edes itselle valmentajana. Vaikka toisaalta myös tiedän, että tavoitteellinen sekä ns kova JUOKSUharjoittelu, on myöskin huomattavasti palkitsevampaa kuin kuntourheilu (tai mikään muukaan urheilu) -KOSKAAN.

Eilen ap 10,5 kevyttä, ip 3+15@3,43+3, työsarjaa työstäessäni, ja nenän kautta hengitellessä tuli vain mieleen, että kunhan saan pudotettua nämä kymmenen kappaletta ylimääräistä laardikiloa vyötäisiltä, niin kulkeehan se PERKELE. Etelänleiriläisille voinkin todeta tuttuuntapaan terveiset, että muistakaahan rasvata nahka, ettei se pala.

Tänään kevyttä reilu 30km