Tottahan se on, että Suomen kestävyysjuoksun taso ei tällä hetkellä kestä vertailua 80-lukuun saati kultaiseen 70-lukuun, ainakaan suurten massojen tulosten osalta. Ennen tietysti oli ennen, ja maailma muuttu samoin myöskin ihmisten harrastemahdollisuudet sekä elämänlaatu yleensäkkin.

Moni on miettinyt päänsä ruvelle etsiessään syitä tähän tulokselliseen lamaan, mut luultavammin yksi suurimmista syistä on kestävyysjuoksua TOSISSAAN harrastavan massan vähyys. Kyllähän nykyisin on tosi muodikasta hölkkäillä maratooneja, eikä siinä sinänsä mitään pahaa, mut ne jotka oikeasti haluavat viedä kroppansa äärirajoille -niitä on IKÄVÄ kyllä hyvin vähän.

Ajatukset harhailevat melkoisen pahasti, enkä meinaa niistä saada oikeen mitenkään järkevästi kiinni. Pelottaa jo tässä vaiheessa, että tästä saattaa tulla melkoisen pitkä postaus - joten sorry näin jo etukäteen(Kamis voit lopettaa lukemisen tähän mie voin töissä referoida).

Aiheeseen palatakseni; olen ikäväkseni huomannut, että Suomen kestävyysjuoksun tasoa ollaan kohottomassa, hieman Qatarilaisin keinoin.

Ainakin vaikuttaisi siltä, että nimeltä mainitsematon länsirannikon merkittävä urheiluseura on ottanut uudeksi urheilupolitiikakseen sen, jotta viimeistään vuonna 2025 paidan- ja ihonväri on oltava sama. Kuten monet tiedämme, niin aurinko tuskin rupee paistamaan seuraavan 15 vuoden aikana tällä nimeltä mainitsemattoman kaupungin suunnalla suhteessa sen enempää kuin muuallekkaan Suomeen. Eikä evoluutiokaan kerkiä täysin mukaan, vaikka sinne jokunen aurinkopäivä vuodessa enemmän sattuisikin.

Mitenkäs sitä kestävyysjuoksupaidan väriä voitaisiin sitten ruveta hakemaan samaan skaalaan nahkan värin kanssa?! Varsinkin jos toi SAATANAN evoluutio ei pikaisesti suostu nopeuttamaan tahtiaan. Yksi näppärä keinohan on kääntää haukankatseet Qatarimaisesti Kenialaisiin menijöihin. Sieltähän löytyy varmasti 40 000 potenttiaalista parempaa juoksijaa kuin vertaa Suomalaiseen kansallisen tason juoksijaan. (Varmaan kyllä tämänkin on alakanttiin arvioitu...)

Tässä välikommenttina voisin heittää;  tietysti kyllähän varmasti ottaa HELVETISTI päähän, jos on sattunut viimeisinä vuosina pari kertaa ottamaan pataan HKV:ltä Kalevan Malja mittelöissä, ja kaikenlisäksi vain  muutaman pisteen marginaalilla. Joten voinhan kyllä käsittää, että reilu peli on PERSEESTÄ.

Nyt ku ollaan alustettu oikeen näppärästi, (tai VITUT tää mitään näppärää alustusta oo ollut) vaan ajatukset ovat päässä ihan HELVETIN sekaisin ja muutenkin KIHISEN raivosta, joten kovin hääviä tästä ei tule...Niin voidaan käydä asiaan. Eli muutamia juoksijoita on saanut Suomen mestaruuskilpailuihin edustusoikeuden. Eihän siinä mitään olisi, jos tämä menisi kuten tähän saakka on mennyt. Onhan näitä ollut ennenkin ja aina ollaan tultu toimeen. Nyt näyttäisi siltä, että edustuskelpoisuus ei täyty ainakaan mun oikeudentajun mukaan.

Jos säännöissä sanotaan, että pitää asua pysyvästi Suomessa (olikohan se vuoden ajan), niin se tarkoittaa mun oikeuskäsityksen mukaan, että sit asutaan Suomessa. Eikä olla vain Suomessa kirjoilla vuoden ajan, vaikka olisi puolet kyseistä ajasta jossain huitsin-PERSEESSÄ ja SAATANA kaupan päälle.

Tietty joku KYRPÄ miettiin päässään, että FG:tä VITUTTAA, ku pelkää menettävänsä Kalevan kisoissa sen rakkaan 17 sijansa, ja saakin vain sijoituksesi 20. Eipähän siinä; voin jo vastata etukäteen, etten IKINÄ ole ollut edustuskelpoinen Kalevan kisoissa(paitsi villeimmissa päiväunissa), joten tässä ei mulla ole omaa lehmää todellakaan ojassa.

Sitä paitsi jos joskus kävisi niin HELVETIN hyvä säkä, että sattuisin saamaan edustusoikeuden (kierroslaskijat laskee kierokset väärin tai hurrikaani pyörii just kentällä vastapäivään 32 minuutin ajan), niin munhan pitäsi olla SAATANAN tyytyväinen, ku saattaisin saada enemmän ruutuaikaa tvstä. Nimittäin nyt jos Utriainen&co ohittaa mut kisan aikana 3 kierroksella, niin Kenian pojat ohittaisivat ainakin 5:llä kiekalla ja kamerathan seuraa aina kärkee.

Mut tää ei vaan mee muuten mun oikeustajun mukaan SAATANA, ja siitä syystä oon HELVETIN pahalla päällä.

Tietty joku noheva keksii kertoa, että taso kärjessä kovenee ja pistää kärkimiehet harjoittelemaan kovempaa. No jaa...ketäpä nuorta kiinnostaa lähtee SM-kisoihin jotka voisivat olla vaikka Kenian mestaruuskilpailut? Ainakin itse katsoin SM-maastoja TV:sta joskus 90-luvun alkuvuosina ja mietin mielessäni; "olisinpa joskus siinä kunnossa, että voisin osallistua noihin karkeloihin ettei tarttisi ihan kokonaan hävetä silmiä päästään". Vielä tämäkään ei oo toteutunut, ainakaan sen hävetä silmiä päästää kohdalta, mut kummiskin. Tuskinpa olisi itsellä sellaisia ajatuksia päähän jolahtanut, jos olisin Kenian maastokisoja katsonut PERKELE. Tulevaisuudessa sit ihmetellään miksi KUKAAN Suomalainen ei enää jaksa tosissaan yrittää. Eihän siinä mitään, ulkoistetaan vielä SM-kisatkin, globalisaatiohan on päivän sana HELVETTI.

Ei oikeen jaksanut kirjoittaa ihan KAIKKEA mitä mielessä pyöri, ehkä huomenna paremmalla motivaatiolla SAATANA...

Joten haistakaapa kaikki PASKA. Jos yksikään mun oikeustajun mukaan epäkurantti kilpailija on SM-kisoissa tänä vuonna, niin mun Kalevan Malja pisteet voin tiukassa paikassa yrittää luovuttaa HKV:lle, vaikka oma sijoitukseni laskisi radikaalisti SAATANA (häntäpään valvojana ei hirveesti pelkoa radikaaleista romahduksista).

Treenit aamulla 8 tosi kevyttä, illalla 15 kevyttä+kp

Terveisin FG (elämäni saldo: 1 Kalevan Malja piste)