Tälle kauniille päivälle oli suunniteltu pm-maantiejuoksu. Tämä oiva rypistyshän tapahtuu Etelä-Karjalan piirissä perinteisesti Vuoksen lenkillä.

Aamulla valmistauduin tähän otatukseen keveellä vajaan 10km lenkillä, sekaan nappasin muutaman napakan aukaisun. Jalat oli pikkuisen hellänä, mut ainahan ne on ennen kisaa.

Startti oli ohjelmassa klo 15, ja menin kuikuilemaan paikalle noin tuntia ennen. Hain numeron kisakansliasta ja läiskin kiinni nuttuuun. Kävin verryttelemässä perinteiset kuviot.

Lähtö tapahtuu ajallaan ja juniorit ottavat vetovastuun. Meno on rentoa, ja suunnitelmissahan oli veivailla ekat kilometrit joukon jatkona. TYMPI siinä puolen kilometrin kohdalla vauhdin hitaus, että päätin siirtyä kapelimestarin paikalle.

Vetelin suht hyvällä tunteella varmaan 30 sekunttia, ja noin 2 minsan jälkeen "irtiotosta" rupesi taas VITUTTAMAAN ku pitikin taas höntyillä. Jatkoin kummiskin löntystelyä sellaista 3:13 vauhtia. Keli KYRPI jälleen suunnattomasti, sillä tuulihan on aina ollut riesana näissä otatuksissa.

Kolmen kilometrin kohdalla oli tuttuakin tutumpi Kamiksen pallinaama illistelemässä. Tällä kertaa jopa heitti jonkin oikean kannustavan kannustuksen ja perinteiset "hyvä läski" huudot jäivät vielä varastoon kesän kovempiin koitoksiin. En viittinyt kummiskaan jäädä tarattelemaan, sillä juniori-tiimi hengitti sen verran tiuhasti niskaan. Samaa perusjuoksua jatkoin olon pahentuessa loppuun saakka, vauhti ei hyytynyt, mut eipä kyllä kiihtynytkään. Maalissa ajassa 23.57, keliin suhteutettuna vissiinkin sellainen ihan PASKA eli semisti tyydyttävä suoritus.

Iltamassa käynen vielä palauttelemassa 8-12km

Ajatuksenjuoksu yhtä hidasta kuin juoksuvauhtini, joten en jaksa enempää kirjoitella.