Harjoitusjumi on jännä ilmiö -hyvin jännä juttu ettenkö sanoisi. Myöhän käytiin Kamiksen kanssa viime viikolla vähän ahdistamassa, ainakin Kamis puhuttelee näitä lenkkejä noilla termeillä. Joo, tosiaankin ahdistamassa SAATANA, vauhti hinasi tasaisesti 5:15:-5:25 välissä. Totuuden nimissä mulle toi lenkki oli HELVETIN tuskallinen, nimittäin en oikeen osannut päättää yritänkö juosta vai pääsisinkö helpommalla, jos yrittäisin rivakasti kävellä.

Kattelin tossa vanhoja harjoituspäiväkirjoja ja sieltä huomasin, että kävimme Kamiksen kanssa vuonna 2006 Vuoksen varressa "ahdistamassa". Matkana oli suurinpiirtein sama 8km, mut kelinä oli jotain 22 astetta lämpimämpää. Eli sillon oli kelin puolesta suht tukahduttavaa, mut silti Kamis veti meikän messissä 4:30min/km vauhtia, ja taisi vielä taratella samalla(tai kitistä ennemminkin). Enpä PERKELE olisi arvannut, jotta tältä vuosien takaisella reissulla Kamis oli saanut itsensä vedettyä niin kovaan harjoitusjumiin, että tämän kolmen vuoden palauttelun jälkeen ei pystyisi vetämään keveesti 5:20min/km vauhtia.

Olisikohan Kamis ajautunut niin kovaan ylikuntoon tai harjoitusjumiin, jotta palautuminen kestää vähän enemmän kuin normi eläjillä. Tietty nyt ku Kamis saa koneensa herkisteltyä siihen iskuun, jotta ne legendaariset kantapäät läpsyy pakaroihin kävellessäkin, niin tollainen 3:30min/km vauhti on sit ihan PK-reeniä SAATANA.

 

2095689.jpg

Esa nuppi, Tero nahka

Aamusella kuntopiiriä 40minsaa, illalla kevyttä 15km+8ruskoa.