Viimeiset 3-4 vuotta olen yrittänyt hioa mun jyräävää askelta hieman kepeenpään suuntaan. Joskus 8 vuotta sitten kävin askelklinikalla ja antoivat tuomion, jotta meikän askel ylipronatoi jonkin verran. Kyllähän sen SAATANA ympityperä ja sokea Reettakin näkee, että mun askel pronatoi. Varsinkin jos olisi ottanut vähänkin käytetyn juoksukengän kouraan ja vilassut pohjaa. Nimittäin kulumista oli tapahtunut huomattavasti kantapään sisäsyrjällä. Toisessa jalassa enemmän sisäsyrjällä kuin toisessa. Joka tapauksessa oon hionut tuota askelta niin hartaasti vimoiset vuodet, että liika-pronaatio on hävinnyt, ja nyt jalat jo supinoivat (vai miten VITUSSA supinaatio oikein taivutetaan). Eli kengät kuluvat enemmän ulkosyrjältä ja vielä kaiken lisäksi päkiästä.

Tästä päästäänkin sitten itse aiheeseen ku ollaan verrytelty näiden perusasioiden äärellä.

Elikkäs mullahan on VITULLINEN vuori vähän käytettyjä pronaatiotuettuja kenkiä eteisessä, tätä nykyä vain ns pahan päivän varalle. Meikähän sattui pari päivää sitten tempaseen jalkaan Nike Elitet, ja lähdin niillä kyntämään jonkinmoista lenkuraa. Nämä Elitethän ovat pronaatiotuetut kengät, ei hirveän massiivisesti tuetut, mut suht tuetut kummiskin.

Tuntui HELVETIN VITTUMAISELLE juosta, ku kengät vinkuroivat jalkaa vielä enemmän kyljelleen. Nytkin jo jalkaterä tulee maahan ulkosyrjälle, ja pronaatiotuki vain korostaa tätä ulkosyrjä askelta. Mätin kummiski lenkin loppuun, eikähän siinä mitään. Arvatkaapa olikos pari päivää tän lenkin jälkeen vasemman polven ulkosyrjän jänne aika HELVETIN kipee(juoksijan polvi vissiinkin)? Onneksi vain kävellessä ja pyöräillessä, juostessa ei oireillut juurikaan mitään. 

Ollaankin verrytelty vielä lisää... Nyt päästään mun mieliaiheeseen. Eli siihen kun äskettäin hölkkäkärpäsen pureman saanut inehmo talsii urheiluvälineputiikkiin, ja toivoo sieltä saavansa ammattitaitoista opastusta sopivien juoksukenkien hankintaan. Mitkäs kengät "the supermyyntitykki" ekana läiskäisee tälle hölkkärin taimelle näppeihin?! No totta VITUSSA Asicsen kayanot, ku ovat muka niin tukevat ja HELVETIN hyvin vaimentavat kengät. Joopa joo ja PERKELE kaupan päälle!! Ainut mikä niissä on hyvää on SAATANAN kova kate! "Ammattitaitoinen" myyntitykki kyllä tämän tietää ja myy jokaiselle typerykselle 179 euron Kayanot aina ku on mahdollista.

Siinäpähän on innokkaan hölkkärin tosi mukava lähtee neutraalilla tai supinoivalla askeleella mättämään, ku kengät vinkuroi ihan päin VITTUA. Sitten jeesustellaan, että kyllähän mie juoksisin vaan mun polvet eivät kestä. SAATANAN myyntitykit...pitäs napata niitäkin pataan.

Taas kiinnostaa ihan VITUSTI kaikki. Onneksi sentään polvet eivät oo enää kipeet.

Aamulla keveetä 11km, Illalla 18km perusmättöä. Ruskoja sopivasti joka saumaan...

http://www.riemurasia.net/jylppy/media.php?id=51485&c=11