Malenki raport...

Tuli sitten pyörähdettyä Pyhäselässä kilvoittelemassa. Tää oli sijainniltaan erinomainen kilpailu, sillä olenhan kotoisin P-Arjalasta, ja sillon ku ollaan omilla mailla, niin niissä karkeloissa pitää olla edustamassa.

Ennakkoasetelmistaan lähdökohdat eivät olleet mitkään mainiot, sillä nää keväällä juostut pikku kisat rollivat eittämättä mun oletetun kisavauhdin olevan kateissa. Jalathan hapottivat aivan järkyttävän helposti, ja tunnetusti hapottavilla jaloilla on HELVETIN vaikeeta juosta, ainakaan hirveen vauhdikkaasti.

Pikkuisen kieliposkessa suunnittelin itselleni aikataulua juoksuun ja valmentajalle sanoin, että katselen jos vetelen tollaisia 3.17-3.20 tonneja muiden juoksusta täysin välittämättä, ja sit katotaan missä vaiheessa meno taittuu kuin kuiva oljenkorsi.

Kisapaikalle saavutaan ajoissa ja pukuhuoneesta löydän just läskin w-maratoonarin kokoisen aukon. Pakollinen muoti-shöu päälle ja verkkailemaan. Keli olisi suht loistava, pikkuisen tuulta mut ei lähellekkään samanlaista myräkkää kuin viikko sitten pm-maantiellä. Normi verryttelyjen jälkeen kisakamat niskaan ja kevyttä startin odottelua.

Lähtö tapahtuu jälleen ajallaan (kuten yleensä SM-kisoissa). Vauhti on maltillista 3.16-3.21 ekat 6 km. Meno tuntuu suht ok:lle sijoitus on jotain 20 kantturoissa ja ympärillä on sopivasti muitakin menijöitä. Seittämännen kilometrin sipasen 3.11 ku yritän tavoittaa sopivaa peesipaikkaa vastatuuli osuudelle, saankin hyvän peesin ja seuraava vastatuuli tonni menee 3.26, eihän mun perse kestä moista löysäilyä vaan rupeen luukuttamaan taas tuulen tyynnyttyä 9:kmlla 3:10 vauhtia. Meno tuntuu ihan suht oklle ja palaan taas omaan aikataulutettuun juoksuun 3:18 kilometrejen merkeissä. Sijoitus on noussut 10-12 pintoloihin.

Huomaan, että edellä juoksee Vaittinen ja joku toinen, laskeskelen mielessäni jotta sija 8 eli pistesija olisi melko lähellä.Nyt lentää tavoitevauhdit roskikseen ja rupeen ahdistamaan kroppaa tiukempien tonnien muodossa. Pikkuisen tavoitan kokoajan, mut ahdistuksen tunne on kasvanut melkoisen sietämättömäksi, eikä vauhti kiihdy pikemminkin hiipuu. Väsymys hiippii kroppaan ja vauhti romahtaa 3.26-3.23 väliin. 

Viimeisellä 3:km:llä Hass menee ohitse kuin heittämällä, yritän löytää vaihdetta, että pysyisin mukana väkisin, mut kyseinen vaihde loistaa poissaolollaan.

Vielä viimeisellä 1,5km:llä otan Hass:in selän tähtäimeksi ja ajattelen, että siinä menee 1.10 aikaraja. Kelailen mielessäni, että hyvällä loppukirillä olisi mahdollisuudet parannella vähän sijoituksia. Pikkuisen vauhti kiihtyy, ja saavutan edellä meneviä, mut sellaista kunnon kiritykistystä ei pysty esittelemään. Nimittäin satun olemaan melko HELVETIN väsynyt.

Maalissa kello pysähtyy aikaan 1.10.08. Niin makeesti VITUTTI, ettei pystynyt kuin naureskelemaan mokomalle sattumalle.